Petorica na spisku: Savez predložio sudije za FIFA-inu listu

Za 2022. godinu

Petorica na spisku: Savez predložio sudije za FIFA-inu listu

A. Čaušević

Nogometni savez BiH je predložio petoricu sudija iz Premijer lige za međunarodnu listu u 2022. godini. 

U utorak je održana sjednica Izvršnog odbora, a jedna od tačaka je bila i prijedlog liste kandidata za suđenje međunarodnih mečeva u sljedećoj godini.

Fudbalska vlada BiH je predložila petoricu sudija koji već neko vrijeme sude susrete Premijer lige BiH i Kupa BiH.

Na listi se sasvim očekivano našao Irfan Peljto, najbojli bh. sudija koji uživa povjerenje kod UEFA-e i redovno sudi mečeve kvalifikacija i eurokupova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Peljte na listi su se našli još Haris Kaljanac (Sarajevo), Miloš Gigović (Bosanska Gradiška), Luka Bilbija (Prijedor) i Antoni Bandić (Grude).

Inače, u 2021. godini na FIFA međunarodnoj listi sudija nalaze se Peljto, Kaljanac i Bilbija. Tu su još Čelik Merima i Tanja Račić iz fudbala za žene.

Top Komentari

Sarajevoboy
MILOŠ GIGOVIĆ? HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAAAAAA
47 1
rabodimis
Stizu nagrade za lopove..
37 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi