Premijer liga od 6. kola na malim ekranima

Postinut dogovor sa pet klubova

Premijer liga od 6. kola na malim ekranima

Edmir Škorić

Na male ekrane će od narednog (šestog) kola ponovo ustupiti direktni prenosi utakmica fudbalskog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Nije potrebno ni naglašavati koliko je Premijer liga BiH medijski izolirana. I kada je bilo direktnih prenosa i raznih projekata koji su radili na tome, jedan takav je i "Derbi kola", brzo bi se ugasili. Ne zbog televizije, već zbog klubova, koji su radije željeli "u mraku" odigrati svoj prvenstveni meč.

Iako u prvih pet kola šampionata nismo mogli gledati direktan prenos niti jedne utakmice, od narednog kola će se stvari promijeniti. Naime, BHTV je  u utorak dogovorio saradnju sa pet klubova (Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar, Sarajevo i Borac).

Potvrdio je to u razgovoru za Sportske novosti i urednik Sportskog programa BHTV-a, Belmin Karamehmedović.

"Morali smo krenuti od nečega. Smatramo da je važno početi. Tih pet klubova bore se za vrh, ozbiljni su u pregovorima i na njih se možemo osloniti. Vjerujemo da ćemo prema utvrđenom rasporedu prijenosa izgurati sezonu. Svjesni smo da klubovima ne možemo puno ponuditi, ali moramo biti svjesni u kojem vremenu živimo. Osim međusobnih utakmica spomenutih klubova, radit ćemo i prijenose drugih utakmice, jer se oni u svakom kolu neće međusobno sastajati. Vodit ćemo računa da svi budu zastupljeni", kazao je Karamehmedović.

Klubovi domaćini će po prenosu zaraditi 2.000 KM, četiri minute marketinškog programa i četiri ponavljanja imena sponzora kluba za vrijeme utakmice, odnosno prijenosa iste.

Tako će se u 6. kolu, koje se igra 12. septembra od 16:30 sati, direktno prenositi duel Širokog Brijega i Željezničara sa Pecare.

Utakmice u direktnom prenosu:

6. kolo: Široki Brijeg - Željezničar
7. kolo: Borac - Zrinjski
8. kolo: Saraevo - Olimpik
9. kolo: Željezničar - Čelik
10. kolo: Borac - Rudar Prijedor
11. kolo: Željezničar - Sarajevo
12. kolo: Zrinjski - Željezničar
13. kolo: Široki Brijeg - Sarajevo
14. kolo: Borac - Željezničar
Zrinjski - Široki Brijeg (nedjelja)
15. kolo: Široki Brijeg - Budućnost
16. kolo: Široki Brijeg - Borac
17. kolo: Borac - Drina
18. kolo: Slavija - Zrinjski (subota)
Široki Brijeg - Olimpik (nedjelja)
19. Zrinjski - Sarajevo
20. Sarajevo - Budućnost
21. Željezničar - Široki Brijeg
22. Borac - Zrinjski
23. Borac - Budućnost
24. Zrinjski - Olimpik
25. Željezničar - Slavija
26. Sarajevo - Željezničar
27. Željezničar - Zrinjski
28. Sarajevo - Široki Brijeg
29. Željezničar- Borac (subota)
Široki Brijeg - Zrinjski (nedjelja)
30. mjesto promocije prvaka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.