Šta se krije iza odluke da se mečevi posljednjeg kola Premijer lige ne igraju istovremeno?

Poznati su termini

Šta se krije iza odluke da se mečevi posljednjeg kola Premijer lige ne igraju istovremeno?

A. Čaušević

Završnica Premijer lige nije ni blizu približna kao u prethodnim sezonama. 

Iako je do sada uobičajna praksa bila da se svi susreti u posljednja dva ili tri kola igraju u istom terminu, to ove sezone nije slučaj.

Ranije je bilo planirano da se utakmice 32. i 33. kola igraju paralelno, međutim to neće biti slučaj što je iznenadilo mnoge ljubitelje klupskog fudbala u BiH.

Tako će se susreti posljednjeg kola igrati tri dana. U petak, subotu i nedjelju, a većina susreta će biti direktno prenošena.

Upravo se iza dogovora klubova, Saveza i vlasnika tv prava krije odluka o tome da se svih šest susreta ne igra istovremeno.

Obzirom da posljenjih 90 minuta ne donosi rezultatski značaj i klubovi su dali svoju saglasnost da se mečevi ne igraju istovremeno kako bi što više susreta bilo u tv prijenosu.

Tako će kolo otvoriti u petak u Mostaru FK Velež i FK Sarajevo od 20 sati, dok u subotu igraju Rudar Prijedor i HŠK Zrinjski. Taj meč je na programu od 17 sati.

U nedjelju su četiri meča. Od 17 sati igraju HŠK Posušje i FK Borac, te FK Leotar – FK Tuzla City i FK Sloboda – FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sezonu se zatvara na Pecari gdje će pred praznim tribinama meč odigrati NK Široki Brijeg i FK Radnik Bijeljina od 19 sati.

Podsjetimo, prvak je Zrinjski, u Evropu će kroz prvenstvo FK Tuzla City i FK Borac, kroz Kup FK Velež, dok u niži rang idu FK Rudar Prijedor i FK Radnik Bijeljina.

Top Komentari

BiH1510
al stvarno me zanima imal iko na ovom portalu da greske u tekstovima provjerava, cuj "tv", valjda TV je ispravno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi