Preminuo bivši fudbaler FK Sarajevo Edin Šaranović

Nakon srčanog udara

Preminuo bivši fudbaler FK Sarajevo Edin Šaranović

A. Čaušević

Srce bivšeg fudbalera FK Sarajevo, Edina Šaranovića, nije izdržalo.

Šaranović je prije nekoliko dana doživio srčani udar, a danas je preminuo.

On je nekoliko dana bio u vještačkoj komi. Preminuo je u Njemačkoj u 45. godini.

Nekada brzonogi napadač je svoju karijeru počeo u dresu TOŠK-a iz Tešnja, a na ljeto 1999. godine potpisao je za Sarajevo.

Nakon tri sezone u dresu bordo kluba igrao je u inostranstvu, a u Sarajevo se vratio početkom 2007. godine. U našoj zemlji još je igrao za Olimpik, Slobodu i Tešanjku gdje je prije devet godina završio svoju karijeru.

Igrao je i za hrvatske klubove Slaven Belupo, Kamen Ingrad i Zadar. U Hrvatskoj je zapamćen kao strijelac najbržeg gola u povijesti HNL-a. Kao igrač Kamen Ingrada je 2004. zabio Interu iz Zaprešića nakon samo deset sekundi igre i taj rekord do dana današnjeg nije srušen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od Šaranovića se dirljivom porukom oprostio bivši napadač Sarajeva, Haris Handžić koji je nedavno postao član Al-Aheda iz Libanona.

"Zauvijek ću te pamtiti i voljeti, brate moj. Da ti dragi Allah podari lijepi džennet. Šta god da napišem, bit će malo za tebe, moj jaro. Uvijek si bio borac i takvog ću te pamtiti zauvijek", napisao je Handžić na društvenoj mreži Instagram.

Top Komentari

user1582647693
E ovo boli Rahmet ti dusi legendo sa koseva... SJEVER PAMTITE SARANOVICU EDINE!!!
20 0
velezovac
Da ti se Allah dž.š. smiluje i podari Džennet... tuga brate..
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi