Preminuo bivši predsjednik NK Čelik

Zenica ostala bez uglednog sportskog radnika

Preminuo bivši predsjednik NK Čelik

A. Čaušević

U Zenici je u 88. godini nakon kraće bolesti preminuo Ismet Rizo Rizamulić, bivši predsjednik NK Čelik i ugledni sportski radnik i privrednik.

Rođen je u Pljevima, Crna Gora, ali je najveći dio svog života proveo živeći i radeći u Zenici na raznim funkcijama, te neko vrijeme u inostranstvu.

Sugrađanima, posebno ljuditeljima sporta, ostati će u sjećanju da su najveći uspjesi NK Čelik zabilježeni u vrijeme dok je Rizamulić aktivno radio u ovom klubu, a ogroman doprinos dao svojim aktivnostima na izgradnji stadiona Bilino polje, te učešću Čelika u evropskim takmičenjima.

U periodu njegovog vođenja kluba Čelika je osvajao pehare s kojim je zabilježe najveći uspjeh nekog bosansko-hercegovačkog tima u elitnim evropskim takmičenjima.

Razimulić se nalazio na čelu zeničkog kluba prilikom osvajanja Mitropa kupa 1972. godine kada je u finalu savladana Fiorentina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegov sportski angažman zabilježen i kroz višegodišnje vođenje Udruženja fudbalskih prvoligaša Jugoslavije, organizacije koja je vodila takmičenje u najkvalitetnijem rangu bivše države.

Dženaza i ukop Ismeta Rize Rizamulić obaviti će se u petak, 01. novembra na gradskom mezarju u Crkvicama u 12:30 sati, poslije džuma-namaza.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Majstor_ZE
EL Fatiha
0 0
konjo
nek mu je laka zemlja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi