Preminuo golman Hannovera Robert Enke (32)

Tragedija u Njemačkoj

Preminuo golman Hannovera Robert Enke (32)

Edmir Škorić

Robert Enke, golman Hannovera i reprezentativac Njemačke, preminuo je u 32-godini života. Njegovu smrt potvrdio je predsjednik Hannovera, a detalje će službenici policije oktriti večeras, iako se navodi da se radi o samoubistvu.

Hannoverov predsjednik Martin Kind danas je oko 19 sati potvrdio smrt njemačkog vratara Roberta Enkea. Još ništa nije potvrđeno kao uzrok smrti, ali njemački izvor Morgenpost Online navodi kako se radi o samoubistvu.

Navodno se bivši čuvar mreže Barcelone i Benfice bacio pod vlak u gradiću Neustadtu, a dogodilo se to večeras oko 18:25 po lokalnom vremenu. Detaljnije će se saznati nakon večerašnje press konferencije za novinare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.