Preminuo kapiten Espanyola Dani Jarque

Preminuo kapiten Espanyola Dani Jarque

Edmir Škorić

Nedavno imenovani kapiten Espanyola Dani Jarque (26) pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi. Ovu tragičnu vijest objavili su na službenom sajtu španjolskog kluba. Nesretni igrač imao je srčani napad samo dvije godine nakon smrti Sevillinog igrača Antonio Puerte.

Mjesec dana nakon što je imenovan za kapitena Espanyola, odbrambeni igrač Dani Jarque (26) preminuo je od srčanog udara. Ekipa se nalazi na pripremama u italijanskom gradu Coviciana, a njegovi suigrači primijetili su da on nedostaje za vrijeme obroka, pa su ga našli mrtvog u njegovoj hotelskoj sobi.

Navodno, igrača su pokušali spasiti klubski liječnici, ali bezuspješno. Ova tragedija dolazi samo dvije godine nakon smrti Sevillinog odbrambenog igrača Antonio Puerte (22).

"To je bio srčani napad", rekao je klubski doktor German de la Cruz, te nastavio.

"Razgovarao je sa svojom djevojkom kada se odjednom počeo osjećati loše. Govorio je s njom, te odjednom prestao pričati. Njegova djevojka kontaktirala je hotel i objasnila što se dogodilo, ali bilo je prekasno bilo što učiniti".

Jarque je u Espanylou od 2002. godine, prošle sezone odigrao je 36 ligaških utakmica i postigao dva pogotka. Bio je u timu Espanyola kada je katalonski klub osvojio kup Španije 2006. godine.

Svoju sućut izrazili su predstavnici Barcelone, Real Madrida i španski nogometni savez, a utakmica Valencije i Arsenala počela je minutom šutnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti