Preminuo kapiten juniorske reprezentacije Francuske

Tragedija u Le Havreu

Preminuo kapiten juniorske reprezentacije Francuske

Endin Čaušević

Francusku je jutros potresla još jedna tragedija nakon što je potvrđeno da je preminuo mladi fudbaler Le Havrea Samba Diop.

Le Havre je danas trebao igrati meč protiv Reimsa u francuskoj Ligue 1, ali je utakmica odgođena nakon tragedije. Iz Le Havrea su potvrdili jutros da je 18-godišnji Samba Diop preminuo u snu, te da je pronađen u kući svojih roditelja.

Diop je bio kapiten juniorske reprezentacije Francuske i igrao je većinom za rezervni tim Le Havrea. Ovog fudbalera pronašli su njegovi roditelji, a još uvijek nije poznato šta je bio uzrok njegove smrti.

Iz Le Havrea su odmah poručili da se meč protiv Reimsa neće igrati, te da će naknadno biti poznat datum kada će ova utakmica biti odigrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi