Preminuo legendarni nogometaš Boltona

Nat Lofthouse je bio ikona Boltona

Preminuo legendarni nogometaš Boltona

Edmir Škorić
Teme:

Nat Lofthouse, bivši nogometaš Boltona i engleske reprezentacije, preminuo je u 85. godini života.

Lofthouse je za Bolton odigrao 450 utakmica, pritom postigavši 255 pogodaka. Njihov dres nosio je od 1946. do 1960. godine, te je istinska legenda Waderersa. Osim toga, postigao je 30 golova u 33 odigrane utakmice za Gordi albion.

Putem službene internet stranice iz Boltona su saopštili kako je Lofthouse preminuo sinoć, mirno u snu.

"U ime svih u Boltonu želio bih da izrazim našu najdublju sućut porodici Lofthouse. Nat je nedvojbeno legenda kluba. On je bio jedinstven čovjek u našem klubu i  svi znamo koliko toga je učinio za nas", rekao je Boltonov predsjednik Phil Gartside.

Čitav je svoj život Lofthouse proveo u Boltonu, gdje je nakon okončanja igračke karijere radio kao trener, šef skautinga, menadžer i predsjednik kluba.

Pamtit će se mnogo njegovi golovi, a posebno dva koja je 1958. godine zabio Manchester Unitedu u finalu FA Cupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti