Preminuo nekadašnji trener Veleža i Zrinjskog

U 85. godini života

Preminuo nekadašnji trener Veleža i Zrinjskog

Nekadašnji fudbaler Veleža Bruno Repar, koji je kasnije u ovom klubu te Zrinjskom radio i kao trener, preminuo je danas u 85. godini života.

Ovu tužnu vijest s javnosti je podijelio Velež, čiji je dres Repar nosio u razdoblju od 1956. do 1963. godine, a kroz karijeru je još igrao za Borac iz Čapljine i Trešnjevku.

Kao trener Repar je s velikim uspjehom radio u Omladinskoj školi Veleža, a bio je i pomoćnik Sulejmanu Repcu, i to u vremenu kada su Rođeni igrali najljepši fudbal. Također, s mlađim uzrastima je radio i u rivalu Zrinjskom. 

"Član nadzornog odbora FK Velež, Duško Bajević, kao i kolektiv kluba porodici Repar upućuje iskreno saučešće", stoji, između ostalog, u saopštenju Mostaraca.

Ispraćaj će, kako je saopšteno, biti u subotu s početkom u 16:00 sati ispred Gradske mrtvačnice “Bijeli Brijeg”, dok će se pokop obaviti na Rimokatoličkom groblju “Masline”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi