Preokret HSV-a, remi u Parizu
Diego je bio dvostruki strijelac protiv Udinesea

Kup UEFA, četvrtfinale

Preokret HSV-a, remi u Parizu

U preostale tri utakmice četvrftinala Kupa UEFA, njemački predstavnici, HSV i Werder ostvarili su pobjede sa dva gola razlike, identičnim rezultatom 3:1, dok je meč u Parizu između PSG i Dinamo Kijeva završen bez pobjednika – 0:0.

HSV – Manchester City 3:1

Manchester City odlično je otvorio susret protiv HSV-a i već nakon 27 sekundi igre Englezi su vodili sa 1:0. Robinho je uposlio Stephena Irelanda, a ovaj je matirao nemoćnog Francka Rosta. Ipak, to nije pokolebalo trenutno drugoplasiranu ekipu Bundeslige, koja je proradila nakon primljenog gola i do kraja susreta ostvarila je prednost od dva gola razlike.
U 9. minuti Joris Mathijsen je izjednačio na 1:1, a u nastavku susreta domaći su postigli još dva gola. Prvo je Piotr Trochowski u 63. minuti povisio na 2:1, a za konačnih 3:1, pogodio je Jose Paolo Guerrero 11 minuta prije kraja utakmice.

Werder – Udinese 3:1

I drugi predstavnik Njemačke bio je siguran pred domaćim navijačima. Werder je u Bremenu obavio pola posla i sa 3:1 savladao italijanski Udinese. Nakon nešto više od pola sata igre Brazilac Diego (34. minut) doveo je zelene u vodstvo. Isti igrač je u 67. minuti udvostručio prednost, a dvije minute kasnije Hugo Almeida iskoristio je zbunjenost Italijana i po treći put je primorao Handanovića da vadi loptu iz mreže. Stvari za goste donekle je popravio Quagliarella golom u 87. minuti. Ipak, teško je očekivati da će iskusna ekipa Werdera u revanšu prokockati zalihu od dva gola prednosti.

PSG – Dinamo Kyiv 0:0

U prvim četvrtfinalnim mečevima Kupa UEFA mreže su mirovale samo na Parku Prinčeva gdje su „bodove podjelili“ PSG i kijevski Dinamo. Većim dijelom susreta domaći su bili konkretniji, ali im je nedostajalo koncentracije za realizaciju, dok su gosti opasnije zaprijetili tek u finišu susreta. Ipak, Landrea na jednoj i Bogush na drugoj strani nisu dozvolili da se njihova mreža zatrese, pa će polufinalistu odlučiti revanš koji je na rasporedu 16. aprila.

Shakhtar – Marseille 2:0  

Podsjetimo, nešto ranije je odigran susret u Donetsku, u kojem je domaći Shakhtar sa 2:0 savladao Marseillea. Strijelci za Ukrajince bili su Tomas Hubschman u 39. i Luiz Jadson u 65. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.