Preokret Lillea u Bastiji, golčina Dignea

Preokret Lillea u Bastiji, golčina Dignea

Midhat Šljivak
Teme:

Bastia je na svom Armand Cesari stadionu u 33. kolu francuskog fudbalskog prvenstva dočekala Lille, a na kraju je Lille preokretom stigao do tri boda 2:1.

Lille je bio bolji protivnik većim dijelom susreta, a na kraju su zasluženo došli do pobjede. Prvo poluvrijeme nam nije donijelo golove, ali je zato donijelo nekoliko jako dobrih pokušaja pred golom Bastije.

Najbolju priliku za domaće imao je Wahbi Khazri u 31. minuti kada je pogodio stativu. Međutim, napadači oba tima nisu bili precizni, te se na odmor otišlo bez golova.

Bastia je odlično otvorila drugo poluvrijeme. Igrala se 47. minuta kada je Rothen uposlio Wahbija Khazrija, koji je matirao golmana Elanu za vodstvo domaćeg tima od 1:0. Nakon primljenog gola Lille je preuzeo inicjativu utakmicom. Stvarali su prilike, a do zasluženog izjednačenja su stigli u 85. minuti kada je Lucas DIgne fantastičnim udarcem pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nastavio je Lille sa dominacijom, što im se isplatilo u sudijskoj nadoknadi kada Marko Baša koristi  loše postavljenu ofsajd zamku, te pogađa za pobjedu Lillea od 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.