Preokret «topnika» za polufinale
Pogodio mrežu Hulla: van Persie

Engleski FA Cup

Preokret «topnika» za polufinale

Igrači Arsenala i njihovi navijači na Emiratesu još pamte prvenstveni duel sa Hullom i poraz koji im je u tom trenutku stigao kao grom iz vedra neba. Istorija se lako mogla ponoviti i večeras, u meču četvrtfinala FA Cupa, ali su neugodni gosti na kraju ipak morali priznati poraz.

Hull je vodio već od 12. minute golom Barmbyja. No, za razliku od nekih ranijih mečeva, «topnici» kao da polako ulaze u pravu formu. Da je to zaista tako potvrdili su nakon prave opsade gola i napada u talasima - van Persie u 74. i Gallas deset minuta kasnije za 2:1.

Na ovaj način će Arsenal u polufinalu najstarijeg takmičenja na Otoku ugostiti gradskog rivala Chelsea, dok drugi par čine Manchester United i Everton.
Utakmice se igraju 18. i 19. aprila.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.