Preplaćeni Mateja Kežman

Preplaćeni Mateja Kežman

Francuski dnavnik Le Parisien usporedio je zarade pojedinih fudbalera u PSG-u, drugoplasiranoj momčadi francuskog prvenstva. Najzanimljivija je paralela povučena između Mateje Kežmana i Guillaumea Hoaraua.

Kežman naime u PSG-u ima mjesečna primanja od 250.000 eura, dok Hoarau zarađuje 80.000 eura. To samo po sebi i ne bi bilo tako čudno da Kežman ove sezone u 846 odigranih minuta nema tako skroman učinak od tek tri gola, a i nedavno je odradio suspenziju od dvije sedmice zbog bacanja klupskog dresa radi nezadovoljstva odlukom trenera.

Hoarau je s druge strane ove sezone na terenu proveo ukupno 2526 minuta, koje je iskoristio za 15 golova, te je drugi najbolji strijelac Le Championnata (iza Toulouseovog Andrea-Pierrea Gignaca sa 16 golova).

Prema La Parisienu najviše u PSG-ovoj momčadi zarađuje 36-godišnji veteran Claude Makelele (mjesečno 285.000 eura), a slijedi ga Ludovic Giuly s 260.000. Na trećem je mjestu Kežman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.