Preputovali su 1.500 kilometara da bi ih pri dolasku na stadion dočekao šok!

Uzaludno putovanje

Preputovali su 1.500 kilometara da bi ih pri dolasku na stadion dočekao šok!

A. Čaušević

Fudbaleri Deportes Antofagaste su saznali da neće igrati svoj meč čileanskog prvenstva protiv Cola-Cola kad su stigli na stadion.

Ekspedicija Deportesa je prešla put dug 1.500 kilometara, ali nakon dolaska na stadion rečeno im je da nema ništa od utakmice i to zbog koronavirusa.

Pozitivni slučajevi su zabilježeni u delegaciji Colo-Cola koja je putovala u Brazil, pa organizatori takmičenja nisu imali izbora nego da odgode utakmicu.

"Razočaran sam onim što se desilo", kazao je sportski direktor Antaofagaste i dodao da je njegov klub sedmicama unaprijed planirao putovanje.

"Nisu nas pustili u svlačionice i čekali smo pola sata zvaničnu potvrdu. Nije fer preputovati 1.500 kilometera i sat prije utakmice saznati da je odgođena zbog mogućih pozitivnih slučajeva, a nije uopšte riječ o igračima", kazao je Victor Oyarzun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi