Press nabijen emocijama: Abidal se oprostio od Barce

Odlazi, ali će se vratiti

Press nabijen emocijama: Abidal se oprostio od Barce

Adnan Beganović

Na današnjoj press konferenciji od Barcelone se oprostio Eric Abidal, francuski internacionalac koji jec dres katalonskog kluba nosio šest godina.

U emotivnom obraćanju novinarima Abidal je potvrdio svoj odlazak iz Barcelone, ali je rekao da će se u ovaj klub jednog dana vratiti.

"Ovo je veoma težak dan za mene. Ovdje sam šest godina i to je najljepše vrijeme u mom životu. U borbi sa zločudnom bolešću imao sam dva cilja, boriti se radi svoje obitelji i ponovo igrati", istakao je Abidal.

"Volio bih ostati ovdje, ali mora se poštovati klupska odluka. Odlazim, ali definitivno ću se vratiti", dodao je Abidal, a nakon toga novinarima se obratio predsjednik Barcelone, Sandro Rosell.

"Nismo se pozdravili sa njim jer srest ćemo se opet, kada god to on bude želio. Kada završi karijeru može se vratiti. Abidal je posebna osoba za nas, on je u našim srcima. Naučio nas je da ne smijemo nikad odustati i kako da savladamo i najteže životne teškoće. To je poruka koju nikad nećemo zaboraviti", izjavio je Rosell.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.