Presuda u slučaju Clattenburg početkom naredne sedmice

FA saslušao izjave svih sudija

Presuda u slučaju Clattenburg početkom naredne sedmice

A. Haznadarević

Optužbe iz tabora Chelseaja upućene na račun sudije Marka Clatenburga podigle su mnogo medijske prašine, ponajviše zbog toga što se radi o optužbama za rasizam na koje je inače Fudbalski savez Engleske jako osjetljiv.

FA je tako u dosadašnjoj istrazi obavio razgovore sa Clattenburgom, kao i sa svim ostalim sudijama koji su dijelili pravdu na susretu Manchestera i Chelseaja zajedno sa njim, te je najavljeno da će krajnja odluka čelnih ljudi Saveza biti donesena početkom naredne sedmice.

 

Iako još uvijek nije dokazana krivnja ovog sudije, a ponajviše to da je igrača Plavaca Obija Michela nazvao majmunom, Clattenburg je odmarao prošlo kolo, te ni ovog vikenda neće suditi mečeve Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.