Preud'homme novi trener Twentea

Preud'homme novi trener Twentea

Edmir Škorić
Teme:

Belgijanac Michel Preud'homme imenovan je danas za novog trenera holandskog Twentea.

Aktuelni holandski prvak Twente imenovao je danas belgijanskog stručnjaka Michel Preud'hommea za šefa stručnog štaba.

Bivši belgijski reprezentativac potpisao je trogodišnji ugovor sa Twenteom, koji je nedavno ostao bez trenera, nakon što je Steve McClaren preuzeo ekipu njemačkog Wolfsburga.

"Imao sam nekoliko opcija krajem ove sezone. Htjeli su me klubovi iz Saudijske Arabije, a isto tako sam imao mogućnost da potpišem novi ugovor sa Gentom. Ipak, odlučio sam se otići u Twente zbog nekoliko razloga", kazao je Preud'homme na press konferenciji za novinare u ponedjeljak, te dodao.

"Odlična su momčad i, na kraju krajeva, holandski prvaci. Twente me pomalo podsjeća na Standard. Imaju lijep stadion i veliku navijačku podršku."

51-godišnjak je svoju trenersku karijeru započeo u Standard Liegeu, a vodio je i Rouches, prije nego je preuzeo AA Gent. Sa Gentom je ove sezone osvojio trofej Kupa Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.