Prevljak i Todorović će svim silama navijati da Ligu prvaka ne osvoji Ajax

Prokletstvo austrijskih Bikova

Prevljak i Todorović će svim silama navijati da Ligu prvaka ne osvoji Ajax

A. Čaušević

Ajax i Tottenham će u prvih 10-ak dana maja dva puta odmjeriti snage u polufinalnom okršaju Lige prvaka, a ukoliko holandski tim uđe u finale i postane prvak Evrope to uopšte neće odgovarati Salzburgu bh. fudbalera Smaila Prevljaka i Darka Todorovića.

Proklestvo od neigranja u grupnoj fazi Lige prvaka nastavlja proganjali Salzburg, otkako je 2005. godine u klub ušao Red Bull popularni Bikovi su 11 puta pokušali ući u grupe elitnog takmičenja, ali nikada nisu uspjeli.

Međutim, od sljedeće sezone prvak Austrije će imati direktan pristup grupnoj fazi, to će vjerovatno biti Salzburg koji je ubjedljivo vodeći na tabeli i čeka se zvanična potvrda osvajanja šeste uzastopne titule.

Ipak, ukoliko Ajax osvoji Ligu prvaka Salzburg će završiti u kvalifikacijama. Prvak Holandije će igrati u razigravanju, ali ako Kopljanici postanu prvaci Evrope ići će direktno u grupnu fazu i to na štetu prvaka Austrije.

Ukoliko bi Tottenham uzeo Ligu prvaka, a ne bi završio među prve četiri ekipe u Premiershipu i u toj situaciji prvak Austrije ne bi išao direktno u elitnog klupsko takmičenje, što je dodatna briga za Bikove.

Tako se u Salzburgu opravdano plaše da bi i 12. put mogli završiti u kvalifikacijama. Posljednji korak ka ispunjenju sna je poput prokletstva koje plaši austrijski klub, nešto slično kao duhovi iz srednjovjekovnih dvoraca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi