Prevljak: U kontaktu sam sa Salzburgom, vidjet ćemo šta će se događati

Mladi bh. napadač briljira

Prevljak: U kontaktu sam sa Salzburgom, vidjet ćemo šta će se događati

E. Škorić

Bivši mladi bh. reprezentativac Smail Prevljak postigao je jučer hat-trick za Mattersburg i ti pogoci samo su potvrda da se radi o sjajnom napadaču čija budućnost bi mogla da bude izuzetno svijetla i uspješna.

O Prevljaku danas pišu austrijski mediji, gotovo svi sportski. Mladi igrač koji dolazi iz Konjica briljira u dresu Mattersburga, u kojem igra kao posuđen igrač iz Salzburga.

Poslije tri gola u 3:2 pobjedi nad Admirom, Austrijanci se pitaju da li će na kraju u Evropi igrati s Mattersburgom ili pak s prvakom Salzburgom, koji će po svemu sudeći na ljeto tražiti njegov povratak, kada istekne posudbeni ugovor.

"Uvijek sam u kontaktu s Red Bullom, s kojim imam ugovor, ali na godinu dana su me posudbili Mattersburgu. Vidjet ćemo šta će se desiti na ljeto, to je sve što vam mogu reći", kazao je Prevljak, a potom komentarisao i samu pobjedu nad Admirom.

"Jako teška utakmica, ali smo zaslužili pobjedu. Kada naporno radimo, onda stvari funkcionišu dobro. Sretan sam i nadam se da ćemo ovako nastaviti, a i da ću i ja zabijati golove. Moramo ići od utakmice do utakmice. Sve je moguće ako ovako nastavimo", zaključio je Prevljak.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ekspert austrijskog Sky Sporta Heibert Weber je kazao kako je Prevljak izvrstan igrač i da jednako dobro zabija, asistira i na razne načine doprinosi ekipi, ali da i on sam dobije korist od igre čitavog tima.

"Tri gola je postigao nakon brzih prodora, brzina i tehnička ga čine uspješnim", zaključio je Weber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi