Prijateljski meč: Remi Osijeka i Zvijezde

Zmajevi uspješni na Gradskom vrtu

Prijateljski meč: Remi Osijeka i Zvijezde

Edmir Škorić

Golovima Srđana Savića Zvijezda je vodila nakon 25 minuta igre u Osijeku rezultatom 2:0, no utakmica je na kraju okončana rezultatom 2:2, čime su obje ekipe bile zadovoljne.

Praznik fudbala danas na Gradskom vrtu u Osijeku, jedan spektakl kakav rijetko gledamo u našem prvenstvu, iako se radilo samo o pripremnoj utakmici. Utakmica je u prvom poluvremenu u potpunosti pripala igračima Zvijezde, koji su golom Savića u 12, minuti poveli sa 1:0. Gol je bio, uistinu, plod jedne prelijepe akcije.

Momčad Ratka Ninkovića nastavila je dominirati terenom, a Osiječani su posustali i u 25. minuti kada je ponovo strijelac bio Srđan Savić. Vezista Zvijezde glavom je pogodio mrežu domaćih igrača. Osijek je imao par poluprilika, a iz jednog šuta sa 16 metara došli su do smanjenja rezultata. Domaći trener u nastavku je promijenio dosta igrača i u tom periodu terenom je vladala domaća ekipa. U posljednjoj minuti Osijek postiže izjednačujući pogodak, a glavni arbitar svirao je za kraj meča. Ninković je, također, u nastavku ubacio nekoliko igrača na koje planira u budućnosti računati.

Od prve minute startali su Karić, ispred njega štoperski dvojac Moranjkić i Jusić, na bekovskim pozicijama Gazibegović i Brković. Vezni red sačinjavali su kapiten Hamzić, Delić, Savić, Bešlija, nešto ofanzivnije igrao je Lazić, a istureni napadač ponovo je bio 19-godišnji Senad Husić.

Zvijezda je odigrala i jučer jedan susret protiv lokalnog kluba, pa će ove dvije provjere dosta pomoći stručnom štabu Zvijezde, ali i gračima u nastavku prvenstva kada ih na Tušnju čeka kantonalni derbi sa Slobodom.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.