Prije 20 godina Ronaldo stigao u Inter za "smiješnu" cifru

Inter ga platio "samo" 19,5 miliona funti

Prije 20 godina Ronaldo stigao u Inter za "smiješnu" cifru

E. Čaušević
Teme:

Brazilski napadač Ronaldo ostat će upisan zauvijek kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Ronaldo iza sebe ima zaista jako uspješnu karijeru u kojoj je osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti. Ruku na srce, ona je možda mogla biti i bolja da su ga zaobišle teške povrede koljena i problemi sa kilažom, no na kraju će Ronaldo ostati zapamćen kao jedan od najboljih igrača svih vremena.

Na današnji dan prije tačno 20 godina Ronaldo je odlučio napustiti Barcelonu. Brazilski napadač je u katalonskom klubu proveo samo jednu sezonu i briljirao je jer je na 49 utakmica postigao čak 47 golova. Ipak, onda je stigao poziv Intera koji on nije mogao odbiti.

Ronaldo je odlučio da svoju karijeru nastavi u Interu iako mu je Barcelona nudila ugovor na čak deset godina. Tada 20-godišnji najbolji igrač svijeta je potpisao za Inter za 19,5 miliona funti što je bio najveći transfer u historiji fudbala. To najbolje pokazuje koliko je novac danas uzeo maha u ovom sportu, jer za ovaj novac možete samo sanjati da dovedete vrhunskog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi