"Prije dolaska u Liverpool, zamalo da potpišem za Stoke"
Sjajni lijevi bek je ove sezone za Liverpool odigrao ukupno 15 utakmica, te upisao pet asistencija

Jedan od glavnih igrača Redsa otkriva

"Prije dolaska u Liverpool, zamalo da potpišem za Stoke"

Andrew Robertson je jedan od najvažnijih igrača Kloppovog Liverpoola.

Sjajni škotski lijevi bek ustalio se u prvoj postavi Redsa, za koje već drugu sezonu u nizu pruža izvanredne partije koje su ga promovisale u jednog od igrača Premier lige na svojoj poziciji.

Ono što je interesantno, malo je nedostajalo da Robertson tog ljeta 2017. godine uopšte ne potpiše za Liverpool, već za klub koji danas ne igra u elitnom rangu - Stoke City.

U razgovoru za britanske medije, Robertson je priznao da je bio jako blizu pridruživanja ekipi koju je tada vodio Mark Hughes.

"Kada je moj tadašnji Hull City ispao iz lige, dobio sam nekoliko ponuda za nastavak karijere ali moram priznati da sam najbliži bio potpisivanju za Stoke. Tada sam razgovarao sa Hughesom, svidjela mi se ideja da odem tamo jer su u sezoni prije te bili među deset najboljih ekipa u Premier ligi", prisjetio se Robertson, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Stoke je pod vodstvom Hughesa igrao veoma dobar fudbal, ali naredne sezone su stvari krenule po zlu i klub je ispao iz Premier lige. Da budem iskren, kada sam razmatrao ponudu Stokea, plašio sam se da me žele dovesti da budem rezerva Eriku Pietersu koji kao da je letio te sezone. Bio je u nevjerovatnoj formi".

Od prelaska u Stoke nije bilo ništa, javio se Liverpool i sve ostalo je historija. Redsi su za usluge tada 22-godišnjeg Robertsona platili devet miliona eura, a može se reći da se taj novac u potpunosti isplatio.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi