Prije dvije godine na njemu pjevao Robbie Williams, a sutra će Zmajevi igrati važan meč

Predstavljamo vam Tampere stadion

Prije dvije godine na njemu pjevao Robbie Williams, a sutra će Zmajevi igrati važan meč

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra poslijepodne igra vrlo važnu utakmicu u gostima protiv Finske.

U pitanju je susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će biti odigran na Tampere stadionu koji se nalazi u istoimenom gradu.

Kada govorimo o Tampere stadionu, koji je također poznat i kao Ratina stadion, treba reći da je on sagrađen 1965., a renovinar 2004. godine. Od tada na njemu pjevaju brojne muzičke zvijezde, a jedna od najpoznatijih je Robbie Williams koji je svoj koncert imao u augustu 2017. godine.

Stadion prima 'tek' nešto više od 16.000 gledaoca, a finska fudbalska reprezentacija ga koristi zato što se nacionalni stadion u Helsinkiju renovira od 2016. do 2020. godine.

Inače, kada govorimo o klupskom fudbalu, treba reći da na ovom stadionu igra ekipa Tampere Uniteda.

U našoj fotogaleriji možete pogledati kako izgleda ovaj stadion.

Top Komentari

doa075
jos jedan strasan naslov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi