Prijete treneru Vladi Jagodiću
Vlado Jagodić: Neću pokleknuti pred pritiscima

„Raspad sistema“ u FK Borac

Prijete treneru Vladi Jagodiću

Vlado Jagodić, trener Fudbalskog kluba Borac, kaže, kako je prije utakmice sa Zrinjskim, a pogotovo poslije subotnjeg poraza od Mostaraca (1:2) počeo primati ozbiljne prijetnje.

„Prijete mi po nalogu pojedinih močnika koji bi da preuzmu apsolutnu kontrolnu nad Borcem. Međutim, i pored ogromnog pritiska kojem sam izložen kako bi otišao sa mjesta šefa stručnog štaba, to sada neću učiniti. Stalo mi je do Borca, klub je iznad svih ličnih interesa. Radili smo dobro u pripremnom periodu, i na dobrom sam putu da sa ekipom imam uspješnu polusezonu. Neću pokleknuti, što bi mnogi uradili da su u mojoj situaciji. Zbog jednog prvenstvenog poraza neću otići“, istakao je Jagodić.

Osim što Jagodiću prijete „fudbalsku Banja Luku“ uzdrmala je još jedna ostavka. Nakon što je predsjednik Milorad Janjetović poslije poraza od Zrinjskom, u nedjelju podnio ostavku, isto je učinio i Branislav Bogičević, predsjednik Nadzornog odbora kluba. Ipak, Janjetović je najavio kako će još neko vrijeme ostati u Borcu, kako bi kao predsjednik sazvao Skupštinu, na kojoj će, poslije njihovih ostavki biti izabrano novo rukovdostvo.

Kako smo pisali ranije, poraz od Zrinjskog na startu proljetnog dijela sezone, odnosno u 16. kolu Premijer lige BiH, nije stvarni razlog ostavki u Borcu. Za razliku od Jagodića, Janjetović i Bogičević ne žele se nastaviti boriti protiv „lokalnih moćnika“ koji žele kontrolisati sve u ovom gradu, pa tako i rad kluba.

I dok se na i oko Gradskog stadiona u Banja Luci dešavaju „tektonske promjene“, fudbaleri Borca u lošoj atmosferi treniraju ove sedmice za gostovanje u 17. kolu koje ih za vikend očekuje u Orašju. I u ekipi postoje dva klana igrača koji se međuosbno ne podnose, što je produkt brojnih podijela u Jagodićevom timu.

Budu li poraženi i definitivno će postati kandidati za ispadanje iz našeg društva najboljih.  

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.