Privedeni vlasnici Hapoel Petah Tikve
Još jedna afera na pomolu ?

Uptuženi za namještanje utakmica

Privedeni vlasnici Hapoel Petah Tikve

M. Maksimović

Izraelska policija privela je vlasnike nogometnog prvoligaša Hapoel Petah Tikve Gala Hatzora i Tomera Sinaia pod optužbom da su učestvovali u namještanju rezultata utakmica.

Pritvoren je i bivši trener kluba Yuval Naim, dok je direktor Izraelskog fudbalskog saveza Avi Luzon bio na informativnom razgovoru. Sinaia je optužen i za iznudu novca, dok je Hatzor optužen i za izradu dvostrukih ugovora, te korupciju.

''Naš cilj je iskorijeniti kriminal i korupciju iz izraelskog fudbala. I u tome nećemo imati milosti', poručio je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld dodavši kako je u istrazi učestvovala posebna jedinica sa 433 policajca.

Hapoel Petah Tikva je prošle sezone osvojio 12. mjesto od 16 klubova prve lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije