Priznanja za Bekrića i Osima

Sportin.ba izabrao najbolje

Priznanja za Bekrića i Osima

Edmir Škorić

Sportski portal Sportin.ba, u saradnji sa sportskim novinarima iz BiH i predstavnicima premijerligaša, za najboljeg igrača Premijer lige u sezoni 2009./2010. izabrao je sada već bivšeg veznjaka sarajevskog Željezničara Samira Bekrića.

Bekrić je nakon 16 krugova glasanja skupio čak 41 bod što je bilo i više nego dovoljno za ubjedljivu pobjedu s obzirom da je drugoplasirani Alen Škoro imao svega 11 bodova,
Bodovano je ukupno 25 igrača.

Sportin.ba izabrao je i najboljeg trenera za prošlu sezonu Premijer lige BiH. Među nominovanima su bili: Vlatko Glavaš, Zoran Marić, Amar Osim, Dragan Jović i Toni Karačić.

I druga nagrada otišla je predstavniku Željezničara. Amar Osim dobio je veliku naklonost sedme sile i sportskih radnika u BiH, pa je na prvom mjestu sa 25 bodova daleko odmakao drugoplasiranom treneru Zrinjskog Draganu Joviću koji je sakupio svega 4 boda.

Prigodna priznanja nagrađenima bit će dodijeljena prije utakmice između Željezničara izraelskog Hapoela u okviru 2. pretkola Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.