Sportski direktor Olimpica

Prljača: Od prošlosti se ne živi

Fudbaleri Olimpica po prvi put će u klupskoj historiji osjetiti čar igranja u evropskom takmičenju, a tim povodom je aktuelni osvajača Kupa Bosne i Hercegovine upriličio i press konferenciju na kojoj su predstavljeni i novi igrači kluba sa Otoke.

"Osvojili smo Kup po prvi put u historiji, ali od prošlosti se ne živi, pogotovo ne u fudbalu. Moramo se ponovo dokazivati kako bi imali kontinuitet. Želimo da pravimo dobre rezultate i da pišemo historiju. Prva utakmica koja nas očekuje je sa Spartakom, a ta utakmica izuzetno je važna za klub, grad, ali i samu državu i fudbal u Bosni i Hercegovini. Želimo dostojno predstavljati Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni", rekao je Edin Prljača, sportski direktor Olimpica.

Pored predstavljanja igrača i razgovora o organizaciji utakmice sa Spartakom iz Trnave, na press konferenciji predstavljeni su i novi dresovi kluba sa Otoke. Puma će Vukove oblačiti u evropskim utakmicama, a o daljoj saradnji pričati nakon evropskih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.