Trener Olimpica nakon pobjede

Prljača: Olimpic može izboriti opstanak

Edin Prljača nije krio zadovoljstvo nakon uvjerljive pobjede Olimpica nad Rudar Prijedorom (6:2). 

Privremeni trener sarajevskog premijerligaša na konferenciji za medije je istakao da je zadovoljan s onim što su pokazali njegovi izabranici protiv Rudara, a imao je šta reći i na pitanje o opstanku u Premijer ligi BiH. 

"Zadovoljan sam, ali u nekim segmentima nismo odgovorili onome čemu smo se nadali. Naravno da poslije sigurnog vodstva dođe i do opuštanja, ali opet bila je zanimljiva utakmica i gledatelji su sigurno mogli vidjeti otvoren meč sa jedne i sa druge strane. Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi, a protivniku čestitam na dobroj utakmici i želim mu svu sreću u nastavku prvenstva", kazao je Prljača prisutnim novinarima. 

Prljača dodaje da Olimpic sa svojim kvalitetom može izboriti opstanak u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala. 

"Naravno da može. Olimpic posjeduje ekipni i pojedinačni kvalitet, a danas smo vratili one šanse koje smo promašili u svim prethodnim utakmicama. Imamo dovoljno vremena da se reorganizujemo, da ispravimo svoje greške i izborimo opstanak u Premijer ligi BiH."

Na pitanje da li će ostati na klupi Olimpica, odgovorio je: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"O tome nismo još razgovorali. Imamo dovoljno vremena da povučemo najbolje poteze i napravimo pravu sistematizaciju u klubu", zaključio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.