Prljača: Suđenje je bilo tendenciozno

Prekinut prijateljski susret

Prljača: Suđenje je bilo tendenciozno

Adnan Beganović

Prijateljski susret, koji je bio sve više od prijateljskog, između Sarajeva i Olimpika, nije odigran do kraja. Naime, nekih pet minuta do kraja susreta pri rezultatu 2:1 za Sarajevo, glavni sudija je poslao momčadi u svlačionicu.

O ovom susretu ali i o pripremama Olimpika porazgovarali smo sa šefom stručnog štaba popularnih Vukova Edinom Prljačom.

"Suđenje na sinoćnjem susretu bilo je u najmanju ruku tendenciozno. Glavni sudija je cijelo vrijeme imao neki čudan kriterij. Kod rezultata 2:1 za Sarajevo nije dosudio očigledan jedanaesterac za moju momčad na šta sam ja reagovao. U tim momentima on je odlučio da me udalji s klupe, no kako je bila riječ o prijateljskom susretu i kako sam sigurno imao pravo, nisam htio napustiti klupu i tako ostaviti svoju momčad. Nakon toga on donosi odluku o prekidu susreta", rekao je za SportSport.ba šef stručnog štaba Olimpika.

Početak nove sezone svakim danom sve je bliže. Olimpik je pripreme počeo prije nešto više od mjesec dana, a Prljača navodi da njegova momčad spremno dočekuje početak Premijer lige.

"Sve ono što smo na početku zacrtali to smo i odradili. Zadovoljan sam obavljenim pripremama i mislim da spremno dočekujemo početak Premijer lige. Imamo dobru momčad, koja je jako kvalitetno odradila pripreme i uvjeren sam da ćemo imati veoma zapaženu ulogu u nadolazećem prvenstvu", istakao je Prljača i dodao:

"Fudbaleri koji su nas pojačali su uglavnom provjerena igračka imena. Mislim da im neće trebati mnogo vremena da se adaptiraju na našu igru, a  do početka prvenstva odigrat ćemo još jedan prijateljski susret."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije