Problemi sa povredama za St. Patricks

Pred susret Evropske lige sa Širokom Brijegom

Problemi sa povredama za St. Patricks

M. Skaka

Protivnik Širokog Brijega u 2. pretkolu Evropske lige, St. Patrick poražen je u nedjelju u domaćem prvenstvu od Droghede sa 2:0.

"Imamo dobar tim i, iako smo pokušali napraviti neke promjere u odnosu na tim koji je igrao Evropu, trebali bismo biti dovoljno dobri da pobijedimo.", rekao je Liam Buckley, trener St. Patricka.

Ovim porazom St. Patrick pao je sa drugog na treće mjesto na tabeli, a pretekla ih je upravo ekipa Droghede.

"Veoma sam razočaran, i ne samo ja već i cijela ekipa. Sada moramo pogledati šta se može uraditi i gdje se možemo popraviti.", rekao je Buckley.

"Razgovali smo o svemu i analizirali gdje smo griješili. Momci nisu izgubili na samopouzdanju i ne ulaze malodušni u narednu utakmicu."

St. Patrick u četvrtak gostuje u Širokom Brijegu, a najveći problem za trenera nije moral, već fizička spremna niza igrača.

Napadač Christy Fagan utakmicu sa Droghedom gledao je sa tribina, a branič Pat Flynn izašao je iz igre u prvom poluvremenu sa potresom mozga. Već od ranije, ekipa ne može računati na Marka Rossitera koji je tek prošle sedmice počeo rehabilitaciju nakon operacije koljena.

Možda i najveći problem za St. Patricks mogao bi biti taj što je i golman Barry Murphy zamijenjen na poluvremenu zbog povrede prsta. I sam Buckley je potvrdio da, iako se na prvi pogled činilo da povreda nije ozbiljna, ostaje još da se vidi da li će moći igrati protiv viceprvaka Bosne i Hercegovine.

Široki Brijeg i St. Patricks igraju svoju prvu utakmicu u četvrtak, u 21 sat, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije, 26. jula od 20.45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.