Proleter iz Dvorova traži pobjedu pritiv Mladosti

Proleter iz Dvorova traži pobjedu pritiv Mladosti

M. Jakovljević

U nedelju u 20. kolu Druge lige RS grupa Istok, Proleter je u Dvorovima domaćin ekipi Mladosti iz Bogutovog Sela koja se nalazi u gornjem dijelu prvenstvene tabele.

Ekipa iz Dvorova još uvijek nije uplovila u mirnije vode, pa bi joj tri eventualna boda iz nedjeljnog susreta mnogo značila. S druge strane Mladost se nalazi u gornjem dijelu tabele i nema imperativ pobjede i upravo zbog toga može biti jako opasna.

"Još uvijek se nalazimo u opasnoj zoni i za nas je svaka utakmica kvalifikaciona. Znamo kvalitete našeg protivnika,  moramo zaustaviti njihova najbolje igrače, u prvom redu Gorana i Dragana Simikića, te Božića i Cvijića. Nemamo problema oko sastava pošto su svi igrači zdravi i sposobni za igru. Novajlije iz zimskog prelaznog roka su se dobro uklopili u sisrem naše igre, tako da očekujemo pobijedu i sa tri nova boda mirnije i rasterećenije bismo ušli u naredne susrete", rekao je pomoćni trener Proletera Dragan Matić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti