Proleter iz Teslića u derbiju bolji od Sloge iz Doboja

Druga liga RS, Zapad

Proleter iz Teslića u derbiju bolji od Sloge iz Doboja

D. Vejo

Fudbaleri Proletera uvjerljivom pobjedom od 3:1 (1:1) danas su na svom terenu u derbiju 20. kola Druge lige Republike Srpske Zapad, savladali Slogu iz Doboja.

U Tesliću je danas praznik. Tamošnji Proleter je u jednom od najvećih derbija u ligi bio bolji od Sloge iz Doboja. Iako se nije očekivalo, domaćin je uvjerljivim rezultatom savladao velikog rivala. O osjećajima nakon utakmice, pričao je jedan od aktera meča i član domaće ekipe, Vladimir Marković.

"Ovo je za nas više od pobjede. Atmosfera je i više nego na zavidnom nivou. Iskoristio sam sjajan centaršut nakon prekida i poslao loptu iza leđa golmana protivničke ekipe za vodstvo. Ipak, nismo izdržali pritisak primili smo gol i poluvrijeme je završeno 1:1", govori Marković za SportSport.ba.

"Odmah na početku drugog poluvremena smo se probudili i postigli gol. Tako da smo od tada diktirali tempo. Nekoliko minuta prije kraja stigao je i treći pogodak, svima je bilo jasno da je pobjeda naša. Preko hiljadu navijača srećno smo ispratili sa tribina. Odužili smo im se za podršku, za koju sam im neizmjerno zahvalan. Nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz i krenuti u pohod na nove pobjede", ističe za SportSport.ba napadač Proletera, Vladimir Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi