Promašeni ziceri koštali Sarajevo: GOŠK odnio bod sa Koševa!
Ponovo se GOŠK ispostavio kao veoma nezgodan rival za tim sa Koševa

Ogroman broj šansi Bordo tim nije iskoristio

Promašeni ziceri koštali Sarajevo: GOŠK odnio bod sa Koševa!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 4. kolu Premijer lige BiH na Koševu dočekalo GOŠK iz Gabele i na kraju u ovom meču pobjednika nije bilo (1:1).

Odlično otvaranje meča donijelo je rani gol za Bordo tim. U šestoj minuti Mersudin Ahmetović sjajno pogađa glavom za 1:0 na asistenciju mladog Selmira Pidre.

GOŠK se nakon primljenog gola otvorio, a u 12. minuti propuštaju veliku šansu da se vrate u meč. Grešku odbrane Sarajeva ne koristi Josip Ereiz koji je bio oči u oči sa Kovačevićem, ali je loptu poslao daleko preko gola.

Uzvratio mu je nekoliko minuta kasnije i Amar Rahmanović. Fudbaler Bordo tima je uspio promašiti kompletan gol sa samo dva metra.

Imao je Rahmanović još jedan dobar šut u prvom poluvremenu, ali je Đajić izbacio sa gol-linije, da bi se potom igra umirila i do kraja prvog dijela gotovo da nismo vidjeli ništa i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist Sarajeva.

GOŠK je u nastavak ušao otvoreno. Bez ikakvog strana je tim Feđe Dudića krenuo po gol, a u 59. minuti su do njega i došli. Fantastičnu akciju završio je rezervista Luka Anković koji je u prvom dodiru sa loptom pogodio za 1:1.

Nakon prvog gola vrlo lako je GOŠK mogao i do drugog. Nakon sjajne kontre Hajdarević se našao u šansi, ali je Kovačević odbranio.

Pokušao je Husref Musemić izmjenama napraviti nešto, ali je Sarajevo jako loše izgledalo u ofanzivi. Na prvu pravu šansu Bordo tima čekali smo tek do 79. minute kada je rezervista Handžić izašao sam pred Kozića, ali golman GOŠK-a sjajno brani.

Potom su se zaredali ziceri pred golom Kozića. Promašivali su redom Ahmetović, Tatar i Šišić i stvarno je nevjerovatno kako su sve domaći fudbaleri uspjeli da promaše.

Do kraja je ostalo 1:1 i GOŠK je odnio veliki bod sa Koševa.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Sarajevo - GOŠK 1:1 (Ahmetović 6' / Anković 59')

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Šišić, Mujakić, Crepulja, Adukor, Halilović.

GOŠK: Kozić, Čolić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Đajić, Zolj, Hajdarević, Hasanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romario 77
e sad je vec evidentno da ova ekipa ne moze nista.napraviti a bogami i i kredit Husrefa.se topi.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi