Promjena pravila oko izvođenja penala mogla bi da ubije svu čar nogometne igre
Penali bi od naredne godine mogli da dožive velike promjene, a ovo bi uveliko promijenilo kompletan nogomet, samo je pitanje kuda to sve vodi?

Stalno neka nova pravila

Promjena pravila oko izvođenja penala mogla bi da ubije svu čar nogometne igre

E. Škorić

FIFA razmatra uvođenje promjena, a eventualna odluka past će u martu 2019. godine.

Za 15-ak dana će u Svjetskoj nogometnoj federaciji da razmatraju promjenu pravila, a mediji u Holandiji pišu da bi izvođenje penala moglo da doživi velike promjene.

Tijelo koje se bavi pravilima nogometne igre (IFAB) predlaže da se nakon izvedenog penala meč ne nastavlja, već da se u slučaju da lopta ostane u terenu izvede slobodan udarac za ekipu koja je odbranila penal.

To važi u slučaju da golman odbrani šut ili ako se lopta odbije od prečke ili stative.

Ako lopta ode u korner, naravno izvodio bi se najnormalnije kao i do sada. Razmatra se i mogućnost prema kojoj bi zamijenjeni igrač napustio teren u najbližem dijelu terena, a ne na sredini kako je do sada bilo, čime bi se stalo u kraj krađi vremena.

Top Komentari

Adde
a da ukinete "off side"...!
7 15
karlhajncbrazzzo
Igrač izvodi penal, lopta se od stativu odbije u golmana pa u gol. Šta onda? Ili od stativu se odbije izvođaču penala na nogu i ovaj je zakuca u gol. Šta u tom slučaju?
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi