Promjene na čelu visočke Bosne?

U Visokom pušu neki novi vjetrovi

Promjene na čelu visočke Bosne?

Iako je nakon prvog dijela sezone Uprava NK Bosna Visoko, podnijela kolektivnu ostavku, te nakon što su kluba napustila dva ponajbolja igrača Adnan Džafić (Časlav Zenit) i Mirza Čakić (Rudar Kakanj), činilo se kako će visočki klub krenuti u totalno rasulo.

Međutim, čini se da se javnost u Visokom probudila najviše zahvaljujući lokalnim medijima, Radio Q i visoko.co.ba, i osjetila potrebu da pomogne NK Bosna. Tako je npr. prvo općina Visoko preuzela brigu o klubu na sljedeća dva mjeseca. A ono što se špekulisalo odavno, čini se da je već na putu da se ostvari, a to je da će predsjednik kluba najvjerovatnije postati Nihad Smailagić, vlasnik firme "Rampart" Visoko, koji je za Radio Q izjavio:

" Na nagovor nekolicine bliskih prijatelja i privrednika te političkih struktura ozbiljno sam razmotrio tu opciju i ukoliko se poklope još neke stvari vjerovatno ćemo okupiti novi Upravni odbor i nastaviti tamo gdje su stali ljudi iz prethodnog saziva, za koje moram istaći da su napravili odličan posao i stvorili odličnu ekipu sastavljenu od domaćih igrača koja je nakon prvog dijela sezone zauzela visoko četvrto mjesto i prava je šteta što su bili primorani odustati od daljnjeg angažmana u klubu. Ja sam obavio razgovore sa ljudima za koje smatram da mogu pomoći Bosni, neki moji prijatelji razgovarali su i sa političkim strukturama u gradu, 80% onoga što bih ja želio da se desi prije same Skupštine je urađeno. Ne želim se sam nametati na mjesto predsjednika, ali volim Bosnu, bio sam u raznim sazivima Upravnih odbora i značajna sredstva sam do sada izdvajao za NK Bosna. Ukoliko Bosna i Visoko žele moj angažman i ljude koje sam spreman uključiti u daljni rad to mora potvrditi Skupština kluba. Mislim da ima dovoljno vremena do početka prvenstva da organizujemo i pripreme negdje južnije i da posložimo dobru ekipu za nastavak prvenstva. Nije mi namjera doći u Bosnu na jednu sezonu ili polusezonu, želim pokušati Bosni vratiti stari ugled, jer po onome što sam gledao protekle polusezone Bosna u zadnjih deset godina nije imala bolju i mlađu ekipu, zrelu za veliki rezultat koji se zove povratak u Premijer ligu."


Osim isčekivanja nove Uprave u visočki prvoligaš došli su i novi igrači i to: Vedad Džafić nakon što je pretprošle sezone upravo iz Bosne otišao u hrvatskog drugoligaša Suhopolje, Edin Genjac i Armin Mujagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.