Promjenom pravilnika o transferima FIFA zadala težak udarac mnogim klubovima

Primjena pravila od ljeta ove godine

Promjenom pravilnika o transferima FIFA zadala težak udarac mnogim klubovima

Admin Čaušević

Na zasjedanju u Zurichu FIFA-in komitet je usvojio promjenu vezanu za transfere, odnosno posudbe igrača. 

Od jula 2020. godine bit će ograničen broj međunarodnih posudbi za igrača uzrasta od 22 i više godine.

U sezoni 2020/21 bit će dozvoljeno ukupno osam izlaznih i ulaznih posudbi. U narednoj taj broj će spasti na šest, dok će u sezoni 2022/23 između dva kluba biti moguće izvršiti maksimalno tri posudbe.

Ova promjena će značajno utjecati na politiku mnogih klubova koji veliki broj igrača drže na posudbama. Od 2024. godine klubovima će biti omogućeno da na posudbe pošalje samo šest igrača starijih od 22 godine.

Inače, FIFA-in komitet je sačinjen od predstavnika klubova, igrača i članova fudblaskih saveza.

Odlučeno je i da naknada za treniranje bude povećana za 1 % što će biti obrabrujuće i neka vrsta nagrade za klubove koji razvijaju mlade talente.

Top Komentari

Samo_Realan
Pametno
1 3
AH1991
Kako li će u Chelsea-ju podnijeti sve ovo...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi