Propušta li Busquets finale Lige prvaka?

Zbog vrijeđanja Marcela

Propušta li Busquets finale Lige prvaka?

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Sergia Busquetsa kojeg su kamere snimile kako vrijeđa Marcela tokom prve polufinalne utakmice Lige prvaka koja se igrala na Santiago Bernabeu.

Busquets je, tokom utakmice koju je Barcelona dobila sa 2:0, Marcela nazvao majmunom što su zabilježile kamere. Real je podnio prijavu UEFA-i, a krovna kuća evropskog fudbala pokrenula je disciplinski postupak.

"Izgleda da Real gubi ponos koji je imao. Mi to nikada ne bi prijavili. Ne razumijem zašto bi Busquets propustio finale. Sudija donosi odluke na terenu. Ne znam šta je Busquets rekao, ali takve stvari se često dešavaju. Kada bi na kamerama vidjeli šta svi pričaju, to bi bio cirskus", rekao je Josep Maria Bartomeu, potpredsjednik Barcelone.

Real izjavu drugog čovjeka Katalonaca doživljava kao opravdavanje rasizma. Na potezu je UEFA koja će odlučiti da li Busquets treba propustiti finale Lige prvaka ili ne.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.