Prosinečki debitovao remijem: Zmajevi bez golova protiv SAD
Imao je bh. tim nekoliko sjajnih šansi, ali ih nažalost nije iskoristio

Nula u Los Angelesu

Prosinečki debitovao remijem: Zmajevi bez golova protiv SAD

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Heregovine remizirala je u prijateljskom meču u Los Angelesu protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država. Debi Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva okončan je rezultatom 0:0.

Prvo poluvrijeme proteklo je u veoma opreznoj igri sa obje strane, ali smo ipak vidjeli nekoliko šansi na obje strane.

Amerikanci su uvodnim minutama bili konkretniji. Prijetio je Adams u prvoj minuti, a zatim i Sapong u sedmoj nakon greške odbrane, ali Šehić je oba pokušaja odbranio.

Imali su domaći fudbaleri još nekoliko opasnih napada, no bh. golman je lagano otklanjao opasnosti ispred svog gola.

Naša selekcija se probudila u finišu prvog poluvremena kada smo nekoliko puta opasno prijetili. Menalo je Amerikancima pravio velike probleme po lijevoj strani, a u 43. minuti je imao veliku šansu da dovede BiH u prednost. Našao se na pet metara od gola, ali njegov šut sjajno brani Bill Hamid.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova (0:0) i sa dosta opreznom igrom sa obje strane.

Nastavak je ponudio mnogo više uzbuđenja, a veliku šansu u 52. minuti ima naša selekcija. Menalo je izborio penal, odgovornost je preuzeo Haris Medunjanin, ali njegov udarac pogađa stativu.

Potom su Amerikanci pokušali da dođu do gola. Roldan je imao odličnu šansu u 60. minuti, ali je lopta otišla tik pored gola.

Uzvratio je ponovo Menalo sjajnim šutem sa 16 metara, ali je rezervni golman Steffen dobro odbranio. Koljić se potom dva puta našao u šansi nakon što je Ognjen Todorović dobro prošao po lijevoj strani, ali je napadač Krupe bio neprecizan.

Igrao je bh. tim u tim trenucima mnogo bolje od domaćina, ali jednostavno završnice nije bilo. Ostalo je do kraja meča 0:0, te je novi selektor Robert Prosinečki debitovao remijem na klupi Zmajeva.

Pripremni meč:

SAD - BiH 0:0

SAD: Hamid, Polster, Zimmerman, Opara, Morrow, Adams, Zardes, Trapp, Roldan, Morris, Sapong

BiH: Šehić, Todorović, Mihojević, Graovac, Bekić, Medunjanin (od 72. Beširević), Tomić (od 46. Ćavar), Sarić (od 80. Bilbija), Menalo (od 83. Ibišević), Zakarić (od 69. Todorović), Ahmetović (od 46. Koljić).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi