Prosinečki nakon ostavke: Gajio sam nevjerovatan optimizam, ali očigledno nešto nije dobro

Bivši selektor nakon utakmice

Prosinečki nakon ostavke: Gajio sam nevjerovatan optimizam, ali očigledno nešto nije dobro

M. Šljivak

Robert Prosineči od danas više nije selektor reprezentacije BiH.

Prosinečki je ostavku dao nakon poraza od Armenije, a o svemu je rekao:

"Razgovarao sam sa svima i da ne duljim više. Ja kad sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EP. Nismo uspjeli o tome, tako da dajem ostavku i dajem priliku nekom drugom. Nasljednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija, ja nisam uspio da plasiram ekipu na Euro i ja više nisam selektor", rekao je Prosinečki, te je dodao:

"Nisam uspio motivirati reprezentaciju, mislio sam da ćemo ići na Euro. I sad vjerujem u to, da postoji kvalitet. Gajio sam nevjerovatan optimizam, dao sam sve što sam mogao. Smatram da smo velika ekipa, ali očigledno da nešto nije u redu, čim nisam mogao ekipu dovoljno spremiti i motivisati. Mislili smo da su slučajnosti, tako da je to moja odluka".

Promo

Top Komentari

zvjezdan10
Gospodski , bravo. Nije uspio ostvariti zadani cilj i odlazi. Sušić i Baždarević ne bi ostavku dali taman sjebali 20 kvalifikacionih ciklusa.
46 7
SaskoSaskovic
Pa ovo je gospodin. nije uspio i odlazi. druge nisi puškom mogao otjerati.
36 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi