Prosinečki: Posebnu notu daje Medunjanin

Selektor BiH zadovoljan zalaganjem igrača

Prosinečki: Posebnu notu daje Medunjanin

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno se u Sjedinjenim Američkim Državama priprema za predstojeće dvije prijateljske utakmice.

Prva će biti odigrana 28. januara protiv selekcija Sjedinjenih Američkih Država, dok je susret sa Meksikom na rasporedu tri dana kasnije u San Antoniju.

Selektor našeg nacionalnog tima Robert Prosinečki jako je zadovoljan igrača na treninzima, a pohvalio je i dobru atmosferu među igračima.

„Jako sam zadovoljan onim što sam vidio na terenu. Igrači se maksimalno zalažu, daju sve od sebe da odgovore na taktičke zahtjeve koje smo im postavili. Dobra atmosfera vlada u ekipi, a posebnu notu radu daje Haris Medunjanin. Dolaskom Ibrahima Šehića ekipa je kompletirana, a danas nas očekuje i zvanični trening na glavnom terenu StubHub centra", kazao je Prosinečki.

Prosinečki kaže da će svi igrači imati priliku da se pokažu:

„Želim da momci osjete pravu snagu jedne jake međunarodne utakmice, gdje će svi dobiti šansu za nastup protiv kvalitetnog protivnika. Ovo je dobra prilika da oni pokažu šta znaju, a sebi pomognu u daljem profiliranju igračke ličnosti. Rezultat ne mora uvijek biti mjerilo, važno je da svaki od njih pruži lični maksimum u datom trenutku. Naravno, nastojaćemo da u ovim mečevima dođemo i do pozitivnog skora.“

Top Komentari

Bosanacbanjaluka
sretno zmajevi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi