Prosinečki: Vatreni su favoriti, ali neće im biti lako

U Bakuu se sastaju Azerbejdžan i Hrvatska

Prosinečki: Vatreni su favoriti, ali neće im biti lako

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Hrvatske će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo danas u Bakuu odmjeriti snage sa Azerbejdžanom.

Domaću selekciju sa klupe predvodi legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki, koji je uvjeren da će njegovi izabranici dati sve od sebe kako bi stigli do povoljenog rezultata.

"Susreti protiv Malte i Norveške su nam podigli samopouzdanje. Pokazali su nam ti susreti da možemo igrati dobro, tako da Hrvatskoj neće biti lako. Očekujem motiviranu Hrvatsku koja će ovdje pratktički pokušati završiti kvalifikacije. Radi se o jednoj od najjačih selekcija u Evropi, koja u susret ulazi kao favorit. Želit će što prije riješiti pitanje pobjednika, no mi se nadamo da u tome neće uspjeti", između ostalog je uoči današnjeg susreta istakao Prosinečki.

Podsjetimo, nakon šest odigranih kola Hrvatska se nalazi na čelu tabele grupe H, dok je Azerbejdžan pretposljednji sa nikakvim izgledima za plasman na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.