"Protiv Mladosti smo potvrdili neke stvari koje smo znali i prije utakmice"

Sloboda razočarala u prijateljskom duelu protiv Mladosti

"Protiv Mladosti smo potvrdili neke stvari koje smo znali i prije utakmice"

Samir Mlaćo

Fudbaleri Slobode u subotu su u Visokom odigrali prvu pripremnu utakmicu protiv FK Mladost Doboj Kakanj u kojoj su poraženi rezultatom 3:0. Bila je ovo prva prilika da Admir Smajić i Milenko Bošnjaković testiraju fudbalere koji prolaze kroz prvi ciklus priprema za nadolazeću sezonu BHT Premijer lige BiH.

Sloboda je utakmicu u Visokom započela u sastavu Muminović, Beganović, Šivšić, Vasiljević, Salihović, Ivetić, Pršeš, Smajić, Maksimović, Livančić i Vidović, a tokom većeg dijela prvog poluvremena prijateljske utakmice Sloboda je imala posjed i kontorlu lopte. S druge strane, formalni domaćin, ekipa Mladosti koju je predvodi Nermin Šabić, utakmicu je započela u sastavu Velić, Isaković, Diallo, Mišić, Čomor, Zahirović, Sadiković, Tandina, Anđušić, Hiroš i Guzina. Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo prilika za gol tako da se na pauzu otišlo bez golova.

Primarni cilj prijateljske utakmice bio je da svi fudbaleri dobiju priliku, tako da je u drugom poluvremenu utakmice, stručni štab Slobode priliku je dao mlađim igračima Slobode.

"Drugo poluvrijeme utakmice započela je ekipa sastavljena od dojučerašnjih juniora i igrača na probi i u tom drugom poluvremenu Mladost postiže golove. Cilj utakmice je bio da igraju svi igrači tako da je rezultat bio u drugom planu. Mnogo toga smo vidjeli, neke stvari su bile dobre, neke su samo potvrdile ono što smo znali i prije utakmice, izjavio je glavni trener stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Milenko Bošnjaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda narednu utakmicu igra u subotu, 30. juna kada će u Tuzli dočekati FK Krupa.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi