Protiv Španije u najjačem sastavu

Ćiro više nikog ne moli

Protiv Španije u najjačem sastavu

Iako Španci dolaze u Zenici rasterećeni, upravo kao i naši Zmajevi, ovaj susret sigurno neće proći kao revijalna utakmica, iako nema rezultatskog značaja.

Furija na Bilino polje stiže sa maksimalnim omjerom i sigurno je da će gledati da niz neporaženosti nastave i u meču protiv BiH. Međutim, naši Zmajevi, osokoljeni pobjedom nad Estonijom i plasmanom u baraž, najavljuju skidanje skalpa neprikosnovenim Špancima.

Ćiro utakmicu sa Španijom vidi kao odličnu probu pred susrete baraža i najavljuje: Opuštanja neće biti!

"U srijedu u Zenici izvesti ću najjači sastav s kojim raspolažem u ovom trenutku. U timu zbog žutih kartona neće biti Senijada Ibričića, a njegovo mjesto od prve minute će dobiti Miralem Pjanić. Na golu će ponovo stajati Kenan Hasagić, a drugih promjena u ekipi neće biti. Bilo bi neprofesionalno kada bih mijenjao sastav, jer generalka protiv jedne od najjačih svjetskih reprezentacije kakva je Španija, jako će nam dobro poslužiti uoči utakmica baraža", rekao je selektor Blažević za SportSport.ba.

Zanimljiva priča odigrala se na dan utakmice u Talinu. Naime, kapiten bh. tima Emir Spahić molio je Ćiru da zaradi žuti karton protiv Estonaca, kako bi propustio Špance i očistio kartone uoči baraža, ali Ćiro nije htio ni da čuje za to.

"Rekao sam mu: Ja sam sportista i sportski ćemo se ponašati. Nema govora o tome".

Upitan da li bi prihvatio Sašu Papca nazad u reprezentaciju, Ćiro se upalio:

"Ja sam zaista sve učinio ne bih li ga vratio. Sada mi više ne pada na pamet da ga molim, ni njega ni bilo koga drugog. Da li bih ga primio u reprezentaciju? Reci ti meni koga bih onda stavio na klupu umjesto Papca? Ne, ne bi bilo dobro, to bi nam poremetilo atmosferu u ekipi. Ćiro više nikog neće moliti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije