Prozivka nogometaša Čelika do 15.januara

Novosti s Bilinog polja

Prozivka nogometaša Čelika do 15.januara

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se na odmoru, a danas su i dobili platu za novembar, što govori da se ipak nešto u i oko kluba ipak dešava. Još se ne zna kada će biti održana Skupština kluba i ko će preuzeti kormilo kluba s Bilinog polja.

Najozbiljniji kandidat kako smo već i pisali je Fuad Kasumović, ali čeka se dogovor svih strana i naravno odobrenje gradonačelnika čija je posljednja riječ u svakom sportu u Zenici.

Prozivka nogometaša biće održana do 15.januara, a plan je prvi dio priprema odraditi u Zenici, a poslije otići u Međugorje ili Rovinj, kako bi odigrali nekoliko prijateljskih utakmica. Kada je u pitanju igrački kadar, zvanično još niko nije napustio klub, a naredne sedmice bi definitivno bivši igrači kluba trebali postati Nedim Oglečevac, Sead Bučan, Igor Radovanović i Ahmet Džafić.

Dženan Bureković je na meti nekoliko klubova iz inostranstva, a njegovo navodno obeštećenje je oko 100.000 eura. Defanzivac Čelika i mladi reprezentativac BiH nema ništa protiv odlaska iz kluba, a njega bi na mjestu lijevog beka mogao zamijeniti dojučerašnji igrač Viteza, 23-godišnji Sanel Alić, inače bivši omladinac Čelika, koji na Bilinom polju nikad nije dobio pravu šansu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šef stručnog štaba Elvedin Beganović volio bi da se klub pojača sa dvojicom ili trojicom igrača prema naprijed, ali da to budu prava pojačanja, koja će i igrati, a ne grijati klupu ili tribine.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi