Prozivka Rođenih u srijedu
Promjena u igračkom kadru će biti

Počinju pripreme za proljetni dio sezone

Prozivka Rođenih u srijedu

M. Maksimović

Do početka priprema fudbalera Veleža, ostala su još tri dana. Mirza Varešananović će obaviti prozivku u srijedu u 11. sati, nakon čega će igrači krenuti u trenažni proces.

Ono što većini navijača ovog kluba interesuje, jeste slika igračkog kadra. Koji igrači će napustiti, a koji stići u ekipu koja će po prvi put nakon dugo vremena ovog proljeća igrati na dva fronta, u Kupu i prvenstvu.

Što se tiče onih igrača koji bi mogli napustiti ekipu, za sada se spominju golman Senedin Oštraković, zatim Perica Ivetić, Damir Rovčanin, Ševko Okić. Upravo zbog toga uprava kluba je u potrazi za igračima kao prioritete izdvojila golmana odnosno dva napadača. Za sada se o imenima ne izlazi u javnost, ali će se vrlo vjerovatno raditi o igračima koji su igrali van BiH, jer ''Rođenima'' trebaju kvalitetna pojačanja koja imaju pravo nastupa u Kupu BiH.

Iako će pored Željezničara, Širokog Brijega i Borca biti teško doći do trofeja, u Veležu ne odustaju od Kupa. Ono što svakako vrijedi izdvojiti jeste  podatak da bi se na prvoj prozivci trebao pojaviti određeni broj novih igrača između ostalog očekuje se dolazak čak dvojice Amerikanaca Ryana Smitha i Dustina Downeya koji su igrali za River City Rovers Muhameda Fazlagića u u Pro adevelopment ligi.


''Mi smo obavili razgovor sa određenim brojem igrača i to sa jednim većim brojem, ali ne možemo sve te igrače dovesti. Odlučili smo da imena igrača koji bi nas mogli pojačati nećemo objavljivati do prozivke, koju je stručni štab zakazao za srijedu 11. januara u 10.00 sati.Mislim da svi igrači sa kojima smo razgovarali ili razgovaramo mogu donijeti kvalitet više našem klubu. Plasman u polufinale kupa usmjerio je i ambicije kluba. Zbog toga i potraga za kvalitetnim igračkim pojačanjima intenzivna je već duži period. Pravila našeg najmasovnijeg takmičenja su takva da u kupu ne mogu nastupati igrači koji su bili u zapisniku utakmica tog takmičenja u ovoj sezoni, te nam je to u dobroj mjeri i otežalo posao'' kaže sportski direktor Veleža, Admir Velagić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.