Prva gostujuća pobjeda Duisburga

2. Bundesliga, 16. kolo

Prva gostujuća pobjeda Duisburga

Edmir Škorić

Tri utakmice 16. kola njemačke Bundeslige odigrane su u petak navečer. Do gostujućih "trica" stigli su nogometaši Duisburga i Union Berlina.

Duisburg je na Sparkassen-Erzgebirgstadionu s 2:1 savladao domaći Erzegbirge Aue. Gosti su poveli u 14. minuti golom Daniela Brosinskog, a samo sedam minuta kasnije Nicolas Höfler je izjednačio rezultat.

I kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, rezervista Maurice Exslager u prvoj minuti sudačke nadoknade pogađa za pobjedu Duisburga, koji neće napredovati na tabeli, ali sada na svom kontu ima 16 bodova.

Treba napomenuti da je ovo Duisburgu prva gostujuća pobjeda u tekućoj sezoni. U njihovim redovima u sastavu danas nije bilo bh. internacionalaca Branimira Bajića i Džemala Berberovića.

Do druge gostujuće pobjede u sezoni  stigao je Union iz Berlina, koji je s 4:2 slavio u Rostocku protiv Hanse. Na DKB Areni se dosta toga zanimljivog dešavali. Imali su gosti 3:0 vodstvo nakon sat vremena, Tobias Janicke je smanjio u 63. minuti, a onda na 4:1 povisio John Mosquera, strijelac i trećeg gola za Berlince. Za 2:4 pogodio je Lucas Albrecht u 74. minuti. Prva dva gola za goste postigli su Marc Pfertzel u 49. i Christopher Quiring u 54. minuti. Posljednji, peti, djelo je rezerviste Zoundija, koji je mrežu domaćina zatresao u 91. minuti,

Hansa ostaje sa 11 bodova u opasnoj zoni, a Union se ovom pobjedom plasirao na 6. poziciju, preskočivši na tabeli 1860 Minhen i Eintracht Braunschweiger.

Bez pobjednika je završen sraz FSV Frankfurta i Paderborna na Volksbank stadionu. Prvo je Nick Proschwitz u 6. minuti doveo goste u prednost, a onda su Samil CInaz i Nigerijac Macauley Chrisantus preokrenuli rezultat. Minut nakon pogotka Chrisantusa Proschwitz je drugim golom postavio konačnih 2:2.


2. Bundesliga, 16. kolo:

Aue - Duisburg 1:2 (Hofler 21/ Brosinski 14, Exslager 90)
FSV Frankfurt - Paderborn 2:2 (Cinaz 49, Charisantus 72/ Proschwitz 6, 73)
Hansa  Rostock - Union Berlin 2:5 (Janicke 63, Albrecht 74/ Pfertzel 49, Quiring 54, Mosquera 59, 67, Zoundi 91)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.