Prva liga FBiH: Jedini bod otišao u Bihać
Novi trener "labudova" startao pobjedom

Kompletirano 4. kolo

Prva liga FBiH: Jedini bod otišao u Bihać

E. Škorić

Danas su odigrane sve utakmice 4. kola Prve lige FBiH. Čast gostiju spasili su igrači Jedinstva iz Bihaća koji su remizirali u Konjicu i tako odnijeli jedini bod.

Izuzetno raspoloženi domaćini u 4. kolu Prve lige Federacije. Jedini gostujući bod pripao je igračima Jedinstva iz Bihaća koji su u Konjicu protiv Igmana odigrali 2:2. Prvoplasirana Budućnost u Banovićima je minimlanim rezultatom 1:0 savladala starog poznanika, ekipu Iskre iz Bugojna.

Rudar bolji u komšijskom derbiju

Komšijski derbi Rudara i Visokog zasluženo je pripao Kakanjcima. Zeleno-crni su bili za nijansu bolji i pogotcima Rajka Stankovića i Amela Neimarlije nanijeli prvi poraz visočkim kariokama.

Elbis Šabić, čija se mreža na prethodne tri utakmice nije tresla, dva puta je matiran. Već u 14.minuti Stanković je prisebnim udarcem u malu mrežicu, primorao Šabića na kapitulaciju.Pobjedu je ovjerio mladi Neimarlija u 46. minuti, kada je, nakon centaršuta Ilića s desne strane,  glavom zakucao loptu iza leđa "ukopanog" Šabića. Umjesto da mirno privedu utakmicu kraju, domaći su prepustili inicijativu razigranim gostima, koji su brzinm kontrama često prijetili. U par navrata golman Bekan bio je na teškim iskušenjima, ali je savladan tek u finišu. Mirza Džafić je majstorski završio školski izvedenu akciju od strane Teskeredžića i Čakića, koji su, inače bili latentna opasnost za odbranu Rudara.

Odavno nismo gledali utakmicu sa više prekršaja. Ne bi se moglo reći da je igra bila preoštra ili gruba, ali sudija Denis Begović iz Gradačca često je prekidao igru i izrekao čak 8 javnih opomena.

Pobjede domaćina

Na svom terenu učinkoviti su bili klubovi koji su prošle sezone nastupali u Premijer ligi BiH. Na stadionu "Goal" Orašje je sa 3:0 ispratilo Slaven iz Živinica, a "poskoci" su sa 1:0 bili bolji od Goražda. Visoku pobjedu na svom terenu ostvarili su Žepče i Gošk, i to nad Vitezom, odnosno Omladincem iz Mionice. Obje utakmice završene su rezultatom 3:0. Sašk Napredak je u Sarajevu savladao Krajišnik iz Velike Kladuše sa 2:1.


4. kolo Prve lige FBiH:

Žepče - Vitez 3:0
Posušje - Goražde 1:0
Rudar Kakanj - Bosna V. 2:1
Orašje - Slaven Ž. 3:0
Gošk Gabela - Omladinac (M) 3:0
SAŠK Napredak - Krajišnik 2:0
Budućnost B. - Iskra Bugojno 1:0
Igman Konjic - Jedinstvo Bihać 2:2

Poredak: Budućnost 12, Rudar Kakanj 10, Gošk 9, Bosna Visoko 7, Žepče 6, Iskra 6, Orašje 6, Sašk 6, Posušje 5, Krajišnik 4, Vitez 4, Slaven 3, Jedinstvo B. 3, Goražde 3, Omladinac 3, Igman K. 1.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.