Prva liga RS: Mogu li gosti konačno do pobjede?

Dva kola bez gostujućeg slavlja

Prva liga RS: Mogu li gosti konačno do pobjede?

Adnan Beganović

Ovog vikenda na rasporedu su i utakmice 9. kola Prve lige Republike Srpske, a derbi susret biće odigran u Novom Gradu gdje će domaća Sloboda dočekati Slogu iz Doboja.

Već dva kola gostujuće momčadi nisu ostvarili niti jednu pobjedu u Prvoj ligi Republike Srpske, a da li će gosti nastaviti svoj negativan niz saznat ćemo u toku dana.

Najzanimljiviji susret, kao što smo već i rekli, biće odigran u Novom Gradu. Vodeća Sloboda u duelu sa opasnom Slogom pokušat će doći do novih bodova, koji će je ostaviti na samom vrhu tabele.

Drugoplasirana Kozara na svom terenu će odmjeriti snage sa Modričom, Mladost dočekuje Drinu HE, a posljednjeplasirani Ljubić gostovat će kod Podrinja.

U Mrkonjić Gradu gostovat će Drina iz Zvornika, Mladost iz Vojkovića ide na noge Borcu iz Šamca, dok će u Ugljeviku "koplja ukrstiti" domaći Rudar i Sutjeska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.