Prva pobjeda Espanyola u novoj sezoni

Primera

Prva pobjeda Espanyola u novoj sezoni

Midhat Šljivak

Fudbaleri Espanyola upisali su prvu pobjedu nakon osam kola u španskoj Primeri. Tim iz Barcelone danas je na svom terenu ugostio Rayo Vallecano, a na kraju su golom u sudijskom vremenu došli do pobjede od 3:2.

Gosti iz predgrađa Madrida su prvi došli do vodstva u ovom susretu. Leo Carrilho je matirao golmana domaćih Alvareza za vodstvo gostiju od 11. minute susreta.

Joan Verdu je u 43. minuti pogodio za izjednačenje rezultata, da bi na samom otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti pogodio za preokret i vodstvo svog tima od 2:1.

Radost domaćih trajala je 15 minuta. Gol za izjednačenje rezultata na 2:2 postigao je ponovo Carrilho u 63. minuti. Pet minuta kasnije Rayo je ostao sa igračem manje nakon isključenja Labake, a Espanyol  je uspio iskoristiti prednost igrača više u sudijskoj nadoknadi utakmice kada Christian Stuani postiže gol vrijedan tri booda za Espanyol.

 


Espanyol Vs Rayo 1-1 MT by futbolsapiens

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije